Danish Music Awards Folk 2014 finder sted på lørdag i Jazzhouse – Sidste navne på plads til prisfesten og ekstra billetter i salg

Danish Music Awards Folk 2014 finder sted på lørdag i Jazzhouse – Sidste navne på plads til prisfesten og ekstra billetter i salg

Folkeklubben & Dreamers’ Circus (Foto: Ard Jongsma)

Lørdag den 29. november fejres folk- og roots-genren i Danmark med et af årets mest specielle awardshows med bal, tidens mest markante folkemusikere og en masse overraskelser. Vært er violinisten Kristine Heebøll, og ‘Godfather’ af dansk pedal-steel-guitar Nils Tuxen er tilføjet aftenens line-up.

Der bliver med garanti fyldt, når Danish Music Awards Folk 2014 finder sted på lørdag i Jazzhouse. Billetterne blev nemlig udsolgt for et par uger siden, og nu sættes et begrænset antal ekstrabilletter til prisfesten i salg. Ekstrabilletter sælges via Billetlugen fra onsdag den 26. november, kl. 15.00.

Danish Music Awards Folk 2014 blev allerede kickstartet i Studenterhuset i sidste weekend med afstemningskoncerten for de nominerede til Årets Nye Talent. Det er første gang, at arrangementet afholdes, og alle nominerede fik stor opbakning af et entusiastisk publikum og kyndig introduktion af konferencier-veteranen, Rod Sinclair. Modtageren af Årets Nye Talent afsløres i Jazzhouse.

En prisfest i folkemusikkens ånd med masser af livemusik – nye tilføjelser: Nils Tuxen og Kristine HeebøllHelt særligt for folkemusikkens Danish Music Awards bliver der budt op til dans med et til lejligheden sammensat Allstar-hold. Og der bliver givet prøver på både ny og traditionel musik fra genren med nogle af årets mest markante navne, bla. Dreamers’ Circus, Folkeklubben, Arne Würgler m.fl.

Tilføjet til aftenens line-up er Nils Tuxen, den danske pedal-steel-guitar ‘Godfather’, som siden slut 60’erne har været én af Danmarks mest betydningsfulde guitarister og producere. Han var en del af grupperne Culpeppers Orchard og i en kortere periode også Savage Rose, og har medvirket som sideman og producer på en lang række rock-, blues- og folk-udgivelser både i ind- og udland. Nils Tuxen, der i dag bor i Tyskland, optræder til DMA Folk sammen med sangskriveren Arne Würgler og banjodronningen Sine Bach Rüttel, der har indspillet det aktuelle dobbeltalbum “Det der er” (2013) sammen med Tuxen.

Den revsende Vesterbro-trio Folkeklubben er efter gennembruddet med “Fedterøv” aktuel med deres andet album “Danmarksfilm”. Tidligere i år optrådte Folkeklubben på Tønder Festival sammen med sidste års store DMA-vindere Dreamers’ Circus, der er ét af de mest interessante navne i ny skandinavisk folkemusik lige nu. Begge orkestre kan opleves på lørdag. Derudover er der musik med den hæsblæsende folkrock-gruppe The Folk Factory, klezmer-inspirerede Umti Orkestar og et par kortere indslag undervejs.

Konferencier er violinisten Kristine Heebøll, der har vundet adskillige Danish Music Awards, bl.a. med Trio Mio og som komponist, og derudover er hun uddannelseskoordinator på Folkemusiklinien på Syddansk Musikkonservatorium. Folkemusiklinien er den eneste folkemusikuddannelse på højere niveau, og de har netop udnævnt den første adjungerede professor i folkemusik; Ale Möller.
Seks statuetter og bal med DMA AllstarsDet skal i alt uddeles seks statutter til Danish Music Awards Folk 2014 i kategorierne: Årets Musiker / Sanger, Årets Traditionspris, Årets Nye Talent, Årets Spillested, Årets Komponist / Sangskriver og Årets Album. Derudover vil der på aftenen blive overrakt Folk Danmarks Særpris. Se de nominerede herunder.

Når aftenens sidste pris er uddelt, så tager DMA Allstars over. I år ledes bandet af Kristian Bugge og består af Morten Alfred Høirup, Mette Kathrine Jensen, Sonnich Lydom, Anders Ringgaard og Malene Daniels Beck. Efter midnat fortsætter efterfesten med åben scene og jam for musikere, der er samlet i huset.
Nominerede til Danish Music Awards Folk 2014

Årets Udgivelse:
Habadekuk “Kaffepunch” (GO’ Danish Folk Music)
Mikael K & Klondyke “Sange fra Nord” (Sexet Buddha Records)
Trolska Polska “Moss” (GO’ Danish Folk Music)
Alan Klitgaard “Regnens Harpe” (GO’ Danish Folk Music)
Basco “The Remarkable Return of Old Man Basco” (GO’ Danish Folk Music)

Årets Komponist / Sangskriver:
Hal Parfitt Murray med Basco “The Remarkable Return of Old Man Basco” (GO’ Danish Folk Music)
Christian Alvad “Travellers’ Touch” (One Lake Records)
Martin Seeberg med Trolska Polska “Moss” (GO’ Danish Folk Music)
Mikael K med Mikael K & Klondyke “Sange fra Nord” (Sexet Buddha Records)
Søren Korshøj “Skyggen af sol” (Gateway Music)

Årets Musiker / Sanger:
–  Alan Klitgaard
–  Fromseier & Hockings
–  Hal Parfitt Murray
–  Jensen & Bugge
–  Jullie Hjetland

Årets Traditionspris:
–  Arne Würgler
–  Habadekuk
–  Mikael K

Årets Nye Talent:
–  Astrid Samuelsen
–  Bo Steen & Holst
–  Michael Hamilton
–  Sherzandum
–  The Folk Factory

Årets Spillested:
–  Aksen / Hørve Medborgerhus
–  Folk Roskilde
–  Hagges Musik Pub, Tønder
–  Halkær Kro og Kulturhus
–  Klaverfabrikken Live, Hillerød

 

Praktisk information

Danish Music Awards Folk 2014 feat. Folkeklubben, Dreamers Circus, Sine Bach Rüttel & Arne Würgler feat. Nils Tuxen, Folk Factory, Umti Orkestar & DMA Allstars
Tid: Lørdag den 29. november kl. 20.00
Sted: Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, København K.

NB: Ekstrabilletter går i salg onsdag den 26. november, kl. 15.00.

Danish Music Awards Folk 2014 arrangeres af Folk Danmark i samarbejde med og støttet af: ROSA – Dansk Rock Samråd, Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Danske Populær Autorer (DPA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Dansk Musiker Forbund (DMF).

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.