Danish Music Awards Folk 2014 blev uddelt lørdag aften – Carsten Panduro modtog Folk Danmarks særpris

Danish Music Awards Folk 2014 blev uddelt lørdag aften – Carsten Panduro modtog Folk Danmarks særpris

Foto: Jens Th.

Lørdag den 29. november blev Danish Music Awards Folk 2014 uddelt til folkemusikkens storslåede prisfest i Jazzhouse, der som altid blev markeret med masser af livemusik, bal og et par overraskelser undervejs. Habadekuk blev dobbelt prisvinder, og Folk Danmarks særpris blev uddelt til Carsten Panduro af Niels Hausgaard.

“Folkemusikken uden spillesteder, er som kaffe uden snaps. Det fungerer ikke rigtigt”, som aftenens vært Kirstine Heebøll sagde i forbindelse med uddelingen af Årets Spillested til Hagges Music Pub i Tønder. Og dermed blev Danish Music Awards Folk 2014 en speciel aften for livemusikken, hvor også Tingluti-prisen på 10.000 kroner gik til Musik over Præstø Fjord.

Folk Danmarks særpris gik til Carsten Panduro, der var med til at starte Tønder Festival i 1974 og kunstnerisk leder frem til og med 2014. Prisen blev overrakt af Niels Hausgaard på scenen.

Habadekuk blev dobbelt prisvinder i form af Årets Traditionspris og Årets Udgivelse for albummet “Kaffepunch”. Den dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland blev Årets Musiker/Sanger, og Martin Seeberg fra Trolska Polska m.fl. blev Årets Komponist/Sangskriver. Sherzandum vandt Årets Nye Talent – en pris der blev uddelt i samarbejde med publikumsstemmer fra talentaftenen på Studenterhuset den 15. november, der blev afholdt for første gang i år.

Modtagere af Danish Music Awards Folk 2014

Årets Udgivelse: “Kaffepunch” af Habadekuk (GO’ Danish Folk Music)
Årets Komponist/Sangskriver: Martin Seeberg for “Moss” af Trolska Polska (GO’ Danish Folk Music)
Årets Musiker/Sanger: Jullie Hjetland
Årets Nye Talent: Sherzandum
Årets Traditionspris: Habadekuk
Årets Spillested: Hagges Musik Pub, Tønder 
Folk Danmarks særpris: Carsten Panduro, tidl. leder af Tønder Festival
Tingluti-prisen: Musik over Præstø Fjord

De optrædende ved Danish Music Awards 2014 var Dreamers’ Circus, Folkeklubben, Arne Würgler/Sine Bach Rüttel/Nils Tuxen, Folk Factory, Umti Orkestar, Danmarks Rigsspillemænd samt DMA Allstars ledet af Kristian Bugge

Aftenens konferencier var musiker og komponist, Kristine Heebøll, der også er uddannelseskoordinator på folkemusiklinien ved Syddansk Musikkonservatorium.

Danish Music Awards Folk 2014 blev arrangeret af Folk Danmark i samarbejde med og støttet af: ROSA – Dansk Rock Samråd, Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Danske Populær Autorer (DPA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Dansk Musiker Forbund (DMF).

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.