Danish Music Awards Folk 2015 flytter i større rammer hos Absalon

Danish Music Awards Folk 2015 flytter i større rammer hos Absalon

Årets Danish Music Awards Folk uddeles lørdag den 28. november i det nyåbnede folkehus Absalon. Traditionen tro vil folkemusikkens prisuddeling have livemusikken i fokus med optrædende fra folk- og roots-musikken anno 2015. Aftenens vært er Huxi Bach.

Efter tre år med stor publikumsefterspørgsel flytter Danish Music Awards Folk i år til større rammer i det nye folkehus Absalon, som åbnede dørene i august og drives af Tiger-grundlæggeren Lennart Lajboschitz. Den forhenværende Absalons Kirke på Vesterbro er et sted, som er åbent for alle og har til formål at skabe sociale bånd på tværs af baggrund og alder. Derfor er det med glæde, at Folk Danmark i november måned kan afholde landets venligste og mest uformelle prisuddeling i det nye hus.

De optrædende til Danish Music Awards Folk afsløres samtidig med offentliggørelsen af de nominerede i slutningen af oktober måned, når juryen er færdig med at votere. Aftenens program kommer vanen tro til at bestå af prisuddeling og en masse livemusik i folkemusikkens ånd. Konferencier for Danish Music Awards Folk 2015 er radiovært og entertainer Huxi Bach.

Billetsalget starter tirsdag den 27. oktober kl. 10. Der er et begrænset antal billetter i salg, og Folk Danmark opfordrer interesserede til at købe billet i god tid, da der har været udsolgt de seneste tre år.

 

Prisfest med seks statuetter, spillestedspris og masser af livemusik

Der skal uddeles statuetter i seks kategorier til Danish Music Awards Folk 2015: Årets Udgivelse, Årets Komponist, Årets Sangskriver, Årets Musiker / Sanger, Årets Nye Talent og Årets Traditionspris. Derudover vil der på aftenen blive overrakt to øvrige priser hhv. Tinglutiprisen og Årets Folk Spillested.

Musikernes Pris: Årets Folk Spillested udpeges af musikerne og gives til et spillested, der i særlig grad giver spillerum for folk- og rootsmusikken i Danmark.

Årets Nye Talent udvælges i samarbejde med publikum. De nominerende i Årets Nye Talent optræder ved en særlig koncertaften på Klaverfabrikken under Hillerød Folk Festival den 14. november, som sætter fokus på talentmassen i dansk folkemusik. Arrangementet er en priskoncert, hvor publikum sammen med juryen er med til at stemme på Årets Nye Talent, og efterfølgende er der afslutningskoncert med Nikolaj Busk Allstars.

Modtagerne af Årets Folk Spillested og Årets Nye Talent afsløres sammen med de øvrige prisvindere til Danish Music Awards Folk 2015 i Absalon den 28. november.

 

Praktisk information:

Danish Music Awards Folk 2015 Billet: 125 dkk kan købes via www.billetto.dk

Tid: Lørdag den 28. november kl. 20.00 (seating kl. 19.30)

Sted: Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København V

 

Danish Music Awards Folk 2015 Talentkoncerter

Billet: 100/50 dkk via www.klaverfabrikkenlive.dk

Tid: Lørdag den 14. november kl. 19.30

Sted: Klaverfabrikken, Fredensvej 12A, 3400 Hillerød

 

DMA Folk 2015 arrangeres af Folk Danmark (genreorganisationen for folk- og rootsmusik siden 2012) i samarbejde med og støttet af: ROSA – Dansk Rock Samråd, Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Dansk Musiker Forbund (DMF).

Tag meget gerne kontakt for interviews og akkreditering…

Simon Christensen, PR, simon@jazz.dk, tlf. 6177 8335 Info: http://www.folkdanmark.dk/

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.