Talenterne varmer op til Danish Music Awards Folk

Talenterne varmer op til Danish Music Awards Folk

Lørdag 14. november er der talentkonkurrence blandt landets upcoming folk- og rootsmusikere. Fem bands er på scenen på Klaverfabrikken i Hillerød, når Årets Nye Talent 2015 skal findes. Publikum er sammen med juryen med til at stemme på Årets Nye Talent.

 

Der er saft og kraft i folk- og rootsmiljøet herhjemme. Det kan man blive overbevist om, når de nominerede til Årets Nye Talent optræder på Klaverfabrikken under Hillerød Folk Festival lørdag 14. november. Fem bands er på scenen: ShotBox, Elmøe og Hoffmann, Trio Svin, Floating Sofa Quartet og Vingefang.

Nikolaj Busk fra Dreamers’ Circus er konferencier, og han vil desuden afslutte festivalen med en koncert med Nikolaj Busk Allstars.

Billetter til talentaftenen kan købes i døren. Der er desuden adgang med festivalpas til Hillerød Folk Festival.

 

Årets Nye Talent udvælges af en jury i samarbejde med publikum. Modtagerne af prisen afsløres sammen med uddelingen af de øvrige statuetter til Danish Music Awards Folk 2015 i Absalon den 28. november.

Nyt navn i puljen – Vingefang erstatter Jonah Blacksmith

Duoen Vingefang har ikke tidligere været annonceret. Vingefang er med i stedet for indiefolkbandet Jonah Blacksmith, der har trukket sig, da de er forhindret i at optræde ved Årets Nye Talent lørdag 14. november på Klaverfabrikken. Jonah Blacksmith er i øvrigt nomineret til Danish Music Awards Folk 2015 i kategorierne Årets Udgivelse og Årets Musiker/Sanger.

 

Og de nominerede er…

Trioen ShotBox, som spiller selvkomponeret og traditionel folkemusik af skandinavisk tilsnit. Består af Annelene Toft Christensen, violin, Emil Ringtved Nielsen, bas, og Michael Hornhaver Mortensen, guitar.

Elmøe & Hoffmann, der er Villads Hoffmann, guitar, og Emma Kragh-Elmøe, violin. Duoen giver nye bud på traditionsmusikken i duoformat. Har udgivet en EP og spillet adskillige festivalkoncerter i årets løb.

Trio Svin byder på deres helt egen kompromisløse og ferme udgave af moderne folkemusik og med referencer til meget andet end den traditionelle musik. Består af Thyge Søndertoft Pedersen, 5-strenget violin, Søren Vinther Røgen, 12-strenget guitar, og Magnus Heebøll Jacobsen, perkussion.

Floating Sofa Quartet er nordisk folkemusik med en ny generation af musikere. Består af Leija Lautamaja (Finland), melodeon og harmonium, Malte Zeberg (Sverige), bas, Clara Tesch (Danmark), violin, og Mads Kjøller Henningsen (Danmark), fløjte.

Vingefang består af Miriam Ariana, violin, vokal, perkussion, og Lene Høst, klaver, guitar, vokal, perkussion. Duoen blander nordisk folkemusik med franske viser og brasilianske rytmer. Udgav debutalbummet ”Vingefang” tidligere i 2015.

 

Danish Music Awards Folk 2015 Talentkoncert

Billetter: Dørsalg 120/50 kroner – der er desuden adgang med partoutbillet til Hillerød Folk Festival. Tid: Lørdag den 14. november kl. 19.30

Sted: Klaverfabrikken, Fredensvej 12A, 3400 Hillerød
Danish Music Awards Folk 2015

Tid: Lørdag den 28. november kl. 20.00 (seating kl. 19.30)

Sted: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V

 

DMA Folk 2015 arrangeres af Folk Danmark (genreorganisationen for folk- og rootsmusik siden 2012) i samarbejde med og støttet af: ROSA – Dansk Rock Samråd, Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Dansk Musiker Forbund (DMF).

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.