Hvem kan du møde til DMA Folk 2015

Hvem kan du møde til DMA Folk 2015

Danish Music Awards Folk nærmer sig. Læs mere om, hvem du kan møde, når arrangementet løber af stabelen på Absalon lørdag den 28. november 2015.

Jonah Blacksmith

Brødrene Alstrup og de øvrige medlemmer af Jonah Blacksmith er nomineret i to kategorier: Årets Udgivelse og Årets Musiker/sanger. Det syv mand store band fra Thy har et godt greb om americana, folk og eget musikalsk ophav. Albummet “Northern Trail” har for alvor bragt bandet frem i lyset, og deres optræden på årets Tønder Festival fik et proppet P4-telt til at gå i ren ekstase. Jonah Blacksmith er opkaldt efter brødrenes farfar Johannes Alstrup i Koldby – også kaldet Johannes Smed. Mon ikke farfar sidder et sted i en musikalsk himmel og fryder sig.

Spillemand!, Tove de Fries samt FolkCamp

De nominerede til Årets Traditionspris: De to violinister Christoffer Thorhauge Dam og Nikolaj Forskov er under overskriften ”Spillemand!” dykket ned i musik af Niels ”Maler” Jørgensen, far til Carl Nielsen. Projektet er kommet til verden i samarbejde med Carl Nielsen Museet. En række af landets bedste udøvere tager sig af den danske folkemusikalske arv. En af disse musikere er violinisten Tove de Fries, som er nomineret solo, og det skyldes hendes konstante arbejde med traditionsmusikken og undervisning af børn og unge. FolkCamp er en sommerlejr for børn og unge, der får en uges koncentreret folkemusik serveret sammen med professionelle musikere og undervisere. Noa Shamir & Ellen Wanned Østerby er nomineret som repræsentanter for FolkCamp. Desuden er Jensen & Bugge + Høirup nomineret.

Christian Alvad

Guitaristen, komponisten og produceren Christian Alvad er nomineret i Årets Udgivelse for albummet ”Ballader til låns”, der udkom i foråret 2015. Her har han række musikalske venner i studiet – blandt andre Niels Hausgaard, som Alvad har turneret med i 30 år, Allan Olsen, Lasse Helner, Mikael K og Benny Holst. Albummet indeholder genindspilninger af nogle af kollegernes sange med Alvads guitarspil som grundkrydderi. Til prisfesten i Absalon giver Christian Alvad koncert og har sangskriver-nestoren Benny Holst med på scenen.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.