Gospelbrag på Tønder Festival 2016

Gospelbrag på Tønder Festival 2016

Glæd jer til en søndag med gospel i særklasse. Rock My Soul feat. The McCrary Sisters & The Fairfield Four kommer til Tønder og giver deres eneste koncert herhjemme. Flere navne er føjet til programmet, blandt andre Dustbowl Revial, Mary Gauthier, Adam Holmes & The Embers og Rura. 

Billetsalget er godt i gang til næste års festival i Tønder. Nu kan festivalen afsløre en række yderligere navne på plakaten, og her er der godt nyt fra USA.

Gospel søndag formiddag
Rock My Soul med The McCrary Sisters & The Fairfield Four fra USA er to stærke vokalgrupper, henholdsvis fire kvinder og fire mænd, samt backingband. Det er gospel, blues og soul i et formidabelt koncertshow, så sæt kryds i kalenderen søndag formiddag på festivalen.

Mere amerikansk
Fra Los Angeles kommer et andet højenergisk liveband, nemlig Dustbowl Revival. Amerikansk rootsmusik med bluegrass, swing, New Orleans funk, jazz og blues med otte musikere. Og så er der et glædeligt gensyn med Nashville-sangskriveren Mary Gauthier, som gav Tønderpublikummet store oplevelser i 2015.

Skotter er tilbage
Der er flere gensyn på vej. Den skotske sanger og sangskriver Adam Holmes og hans band The Embers er tilbage, og det samme er gruppen Rura, som Adam Holmes også er medlem af, og som netop har modtaget prisen som ”Live Act of the Year” i Scots Trad Awards.

OM KUNSTNERNE:

Rock My Soul feat. The McCrary Sisters & The Fairfield Four (USA)

Det vil være en god idé at være frisk søndag formiddag, for der venter en stor oplevelse, når The Fairfield Four sammen med The McCrary Sisters og band går på scenen. ”Rock My Soul” skal tages ret bogstaveligt. Der er tale om gospelsangere og afro-amerikansk rootsmusik i særklasse, og det kan bestemt ikke udelukkes, at Tønder-publikummet vil gå i ekstase.

The Fairfield Four med fire mandlige sangere er kendt for deres medvirke på lydsiden af Coen-brødrenes ikoniske film ”O Brother, Where Art Thou?”, og gruppen har desuden arbejdet sammen med blandt andre John Fogerty og Dolly Parton. Gruppenavnet The Fairfield Four har eksisteret siden 1921 og er et af mest respekterede gospelnavne i USA. Med showet  ”Rock My Soul” får de fire herrer selskab af fire kvinder, nemlig vokalgruppen The McCrary Sisters. Slægtskabet med The Fairfield Four er mere end blot musikalsk. De fire McCrary-søstre, Ann, Deborah, Regina og Alfreda, er døtre af Sam McCrary, et af de oprindelige medlemmer af The Fairfield Four.

http://mccrarysisters.com

www.thefairfieldfour.com

Dustbowl Revival (USA)

Som de selv formulerer det på deres hjemmeside, er Dustbowl Revival ”en fejring af den lyd, der har bragt Amerika fremad i mere end et århundrede”. Dustbowl Revival er bluegrass, swing, hot jazz, blues, soul og New Orleans funk i herlig blanding. Guitar, mandolin, ukulele, vaskebræt, violin, trompet, trombone, bas, trommer og ikke mindst vokal. Otte musikere med sangerinden Liz Beebe og guitarist og sanger Zach Lupetin i front og en stor kærlighed til amerikansk rootsmusik.

Dustbowl Revival kommer fra Venice Beach ved Los Angeles og fandt sammen i 2007. De kastede sig over de amerikanske stringband- og brassband-traditioner og fik hurtigt skabt sig et navn som et viltert og sprudlende liveorkester. De kan spille på en veranda eller på en stor festivalscene – musikken og udtrykket er det samme. I 2013 kårede bladet LA Weekly bandet som Best Live Band, og de har de senere år erobret både forsider og publikumshjerter i USA og Europa. Dustbowl Revival har udgivet fire album – det seneste er ”With a Lampshade On” fra 2015.

www.dustbowlrevival.com

Mary Gauthier (USA)

En koncert med Mary Gauthier er en intens oplevelse. Det er destilleret sangskriverkunst, hvor de lavmælte episke fortællinger og Mary Gauthiers nærvær skaber en ubesværet kommunikation mellem musiker og publikum. Mary Gauthiers forkærlighed for sad songs er velkendt, og hun har udtalt, at ”there’s no such thing as going too deep.”

Poesien er stærk og uden forbehold, og Mary Gauthiers personlige historie skinner igennem sangene. Mary Gauthier er født i 1962 i New Orleans. Hun begyndte tilværelsen på et børnehjem, blev adopteret, stak af hjemmefra som 15-årig og havde som ung problemer med stoffer og alkohol. Senere læste hun filosofi, drev i en årrække en restaurant og begyndte første som 35-årig at skrive sange. Hun debuterede i 1997 med albummet ”Dixie Kitchen” og har siden skabt sig et solidt navn som en af USA’s stærkeste og mest personlige sangskrivere.

Seneste album er ”Trouble And Love” fra 2014, og i december 2015 er Mary Gauthier i studiet i Nashville for at indspille et nyt album.

Mary Gauthier gav flere koncerter i Tønder i 2015, og hun er tilbage i 2016.

www.marygauthier.com

Adam Holmes and The Embers (SCO)

Publikum i Tønder oplevede den skotske sanger og sangskriver Adam Holmes og hans band The Embers på festivalen i 2015. De kommer igen i 2016, så nu kan endnu flere få glæde af det 25-årige talent og hans band. Adam Holmes kommer fra Edinburgh, hvor han fra helt ung var en del af folk-miljøet og musikken på pubber og spillesteder. Violinen var hans første instrument, men det blev guitaren, sangen og sangskrivningen, han brændte for.

Debutalbummet ”Heirs and Graces” fra 2014 er produceret af legendariske John Wood, der har stået bag historiske udgivelser med Sandy Denny, Richard Thompson og Nick Drake. Albummet fik en meget fin modtagelse, og Adam Holmes har siden etableret sig som en af de væsentligste nye skotske musikere.

Adam Holmes arbejder også sammen med gruppen Rura, som han optrådte med på Tønder Festival 2015, og som også kommer igen i 2016.

www.adamholmesandtheembers.com

Rura (SCO)

Den skotske gruppe var særdeles overbevisende på Tønder Festivalen i 2015 og fik en stormende modtagelse. Publikum i Tønder er ikke ene om begejstringen, for Rura modtog i december 2015 prisen for ”Live Act Of The Year” ved Scots Trad Music Awards i Skotland.

Siden 2010 har Rura arbejdet sig hastigt opad bevæbnet med highland pipes, fiddle, bodhran, guitar, fløjte og vokal. De fire unge musikere Steven Blake, Jack Smedley, David Foley and Adam Brown fik deres første gennembrud på Celtic Connections festivalen i Glasgow i 2010, og debutalbummet ”Break It Up” fra 2012 bragte gruppen fremad med gode anmeldelser og prisnomineringer.

Gruppens femte medlem er sangeren og sangskriveren Adam Holmes, som også havde debut i Tønder i 2015 med sin egen gruppe The Embers. Adam Holmes’ vokal og sangskriverkunst bringer elementer af americana ind i Ruras kompetente og nytænkende greb om

den skotske tradition. Ruras andet album, ”Despite The Dark”, udkom i april 2015.

www.rura.co.uk

Partoutarmbånd:

  • De første 2.500: 1.290 kr.
  • Derefter er prisen: 1.390 kr.
  • Handicaparmbånd er samme priser som de almindelig partoutarmbånd.
  • Unge (12-17 år): 700 kr.
  • Studerende: 1.190 kr.

Se mere om billetpriser, endagsbilletter, camping, merchandise med mere på www.tf.dk

På plakaten – indtil videre:

Rosanne Cash (USA), Blind Boys Of Alabama (USA), Rock My Soul feat. The McCrary Sisters & The Fairfield Four (USA), Mary Gauthier (USA), Dustbowl Revival (USA), Adam Holmes and The Embers (SCO), Rura (SCO), Scott Wood Band (SCO), The Dead South (CAN), Treacherous Orchestra (SCO), The Nordic Fiddlers Bloc (NO, SE, SCO), Eliza Carthy & The Wayward Band (UK), The Chair (SCO), Mick Flannery (IRL), Del Barber (CAN) og The Steel Wheels (USA).

Tønder Festival 25. 26. 27. 28. august 2016

www.tf.dk

www.facebook.com/tonderfestival

Twitter: @tonderfestival

Instagram: TONDERFESTIVAL

Spotify:https://play.spotify.com/user/tonderfestivaldenmark/playlist/1NG8Gn6QLwyUxIB4MPuhQW

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.