Den Irske Pub og guitar workshop på Strib Vinter Festival 2016

Den Irske Pub og guitar workshop på Strib Vinter Festival 2016

Den Irske Pub på Strib Vinter Festival den 12. og 13. februar er en fasttømret del af Vinterfestivalens program og sandt at sige er der mange der besøger Festivalen ene og alene for at opleve den irske stemning med de utallige og velkendte irske syng-med sange og drikkeviser i Den Irske Pub.

Publikum sidder bænket skulder ved skulder, arm i arm og kind mod kind og skråler (og skåler) med til ud på de små timer. Publikum i Den Irske Pub er som regel dem der lukker og slukker dagens musikprogram med den sidste ”gå-hjem-fadøl”. Den herboende irer, Denis McLaughlin har i en årrække stået i spidsen for løjerne med skiftende musikere omkring sig.

Denis er et kompendium i irske sange og han kan dem alle sammen på gehør. Alene med sin kraftfulde stemme og sine talrige instrumenter, guitar, mandolin, banjo, cittern, bodhran (den irske håndtromme) samt diverse hjemmelavede okseben, kamelben, hvalben og afrikanske kohorn fylder han et lokale med en forrygende og tætpakket stemning og vellyd.

På dette års festival har Denis følgeskab af broderen John og sønnen Kieran, og også Pia Nygaard på violin er med. Og det skulle være mærkeligt om ikke der støder et par forbipasserende musikere mere til i løbet af koncerterne.

Har man en guitar og synes at den kunne trænge til lidt professionel instruktion, så er muligheden der igen i år. Lørdag den 13. februar kl. 11.00 sidder Ole Bregenborg klar på instruktørstolen til at øse gode råd og lærdom fra sig. Ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op med din guitar og henvende dig i Festivalinformationen.

Adgang til Den Irske Pub og Guitar Workshop på Strib Vinter Festival er gratis. Billetter til hovedprogrammet kan købes via Festivalens hjemmeside, www.strib-vinterfestival.dk eller ved telefonisk henvendelse til Middelfart Sparekasse, tlf.nr. 64401750.

Følg også Festivalen på Facebook her.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.