Initiativrige unge skal sætte nyt præg på Folk & Fæstival

Initiativrige unge skal sætte nyt præg på Folk & Fæstival

Foto: Foto: Peter Langwithz Smidth

Folk & Fæstival arbejder tæt sammen med Esbjergs unge for at lave en festival, der både henvender sig til de unge og til det modne publikum. 

I skarp kontrast til fordommene om at folkemusik kun er for et aldrende publikum i træsko og stråhat, har Folk & Fæstival samlet en arbejdsgruppe af virkelystne og initiativrige unge mennesker, der elsker musik, som vil arbejde for, at Esbjerg bliver en by med spændende tilbud og flere muligheder for unge og musikinteresserede.

UNGE MED INITIATIV
Arbejdsgruppen får del i alt arbejdet omkring festivalen lige fra at være med til at vælge hvilken musik man skal kunne opleve og til at søge nye sponsorater. Men først og fremmest skal gruppen sørge for, at Folk & Fæstival også bliver repræsentativ for den moderne folkemusik, der henvender sig til de unge og som kan få en sal op at koge på andre præmisser end den traditionelle folkemusik, der selvfølgelig er også er en fast bestanddel af programmet.

Sofie Exner Koch fra arbejdsgruppen fortæller om sit frivillige engagement i Folk & Fæstival: ” Jeg er med, fordi Folk & Fæstival og jeg vil det samme med folkemusikken. Folkemusikken skal ud til folket, og den skal udvikle sig med, i og iblandt os alle. Dét er der rum for på Folk & Fæstival, og hele processen om at få en by med på den idé, samtidig med at festivalen skal gøres økonomisk selvstændig er fantastisk spændende!” Et udsagn hele arbejdsgruppen er enige i og bakker op om.

DE UNGE FÅR MERE ANSVAR
På længere sigt skal arbejdsgruppen blive mere selvstændig i forhold til at arrangere Folk & Fæstival, og festivalkoordinator Casper Mikkelsen håber på, at han i løbet af få år kan slippe grebet om festivalen og overdrage ansvaret til den unge arbejdsgruppe, så det bliver en festival i udvikling og med en konstant dynamik.

”Det er spændende at arbejde med denne unge arbejdsgruppe. Deres ideer og musikønsker er både friske og nytænkende. Jeg gik opløftet fra vores første møde, fordi jeg kunne mærke et engagement i festivalen og en dedikation til musikken, som er særdeles smittende”. – udtaler Casper Mikkelsen, der er både stifter og primus motor på Folk & Fæstival.

FAKTA
Folk & Fæstival foregår på Huset Esbjerg og Syddansk Musikkonservatorium d. 14-16 april 2016.
Folk & Fæstival er støttet af Kulturregion Vadehavet.

Gruppen består af: Magnus von Kloppenborg, Thilde Fjord Madsen, Tyge Skov Lawaetz, Mathias Fabricius, Julia Lykke Sørensen, Bruno Edelman, Nathalia Flórez, Sofie Exner Koch, KayleeWesley Pearson og Jens Christensen

BESØG OS PÅ HJEMMESIDEN: http://folkogfaestival.dk/

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.