Danish Music Award Folk flytter til Tønder i 2016

Danish Music Award Folk flytter til Tønder i 2016

Dansk folkemusiklivs årlige prisuddelingsfest kommer til Tønder igen i 2016. Det sker i et samarbejde mellem Folk Danmark, Tønder Kommune og Tønder Festival. Datoen er lørdag 26. november i Tønder Kulturhus.

Tønder er i år valgt ud som værtsby for Danish Music Awards Folk.

Det er en stor glæde for os alle, at vi nu igen kan afholde DMA Folk prisfesten i Tønder. Vi har tidligere været vært for DMA Folk eventen og det er noget vi ser meget frem til at være igen” fortæller Jørgen Popp Petersen, formand for kultur- og fritidsudvalget. ”Vi har et levende miljø omkring folkemusikken – især gennem festivalen og alle de frivillige. Og vi har gode kræfter i byen, som sammen kan skabe en flot aften.”

DMA Folk holdes lørdag 26. november 2016 i Tønder Kulturhus’ nyrenoverede rammer. Arrangementet foregår i et samarbejde mellem Folk Danmark, Tønder Festival, og Tønder Kommune, med Tønder Kulturhus’ arrangementskoordinator Lau Grønager, som projektleder. Han udtaler:

”Det er dejligt at få lejlighed til at vise Kulturhusets nye rammer frem ved sådan et spændende arrangement. Samtidig er det jo en lejlighed hvor en masse musikere mødes, som så kan lære vores fine by bedre at kende – og få lyst til at vende tilbage.”

DMA Folk skal for fremtiden afholdes i forskellige byer. At valget falder på Tønder i denne omgang, er ikke tilfældigt, fortæller Folk Danmarks bestyrelsesformand Steen Dahl:

Tønder var et oplagt valg for os i bestyrelsen. Byen er på mange måder et centrum for folkemusik, både gennem festivalen og gennem de mange mennesker i byen, der har interesse for musikken. DMA Folk har tidligere været afholdt i Tønder og vi glæder os til at komme tilbage.

På Tønder festivals kontor i midtbyen er der også begejstring over nyheden:

Det er en stor begivenhed for byen, at DMA Folk nu afholdes her igen og vi er glade for at være del af samarbejdet omkring det. Vi oplever en stor interesse for folkemusik i området og vi glæder os over at være med til at præsentere god musik i Tønder i november også” udtaler Kirstine Uhrbrand fra Tønder Festival.

FAKTA:

  • DMA Folk afholdes lørdag 26. november 2016 på Tønder Kulturhus
  • DMA Folk arrangeres i samarbejde mellem Folk Danmark, Tønder Kommune og Tønder Festival
  • DMA Folk har tidligere været afholdt i Tønder, senest i 2010
Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.