Nydannet folkband spiller debutkoncert på legendarisk jazzhus og udgiver musikvideo

Nydannet folkband spiller debutkoncert på legendarisk jazzhus og udgiver musikvideo

Det nydannede folkband Mynsterland, som er sprængfyldt med nogle af landets mest talentfulde unge musikere og komponister, spiller debutkoncert på det legendariske Jazzhus Montmartre i København. Montmartre var i årtier en af verdens førende jazzscener, og flere store stjerner som Dexter Gordon, Ben Webster, Stan Getz m.fl. flyttede deres liv til København på grund af klubben i 60’erne og 70’erne og gjorde stedet til et kraftcenter for jazz på internationalt plan.

Det er en kæmpe ære at få lov til at spille debutkoncert på en af Københavns absolut fedeste scener til akustisk musik, og der er også noget sjovt i, at spille en ny og hip genre, som folkemusikken jo er ved at blive, på den scene der i sin tid etablerede jazzen som den nye og hippe genre, udtaler Mathæus Bech, bassist i Mynsterland.

Venskab og spilleglæde er to nøgleord for orkesteret, der mødtes tilbage i 2011 som led i Syddansk Folkemusik Talentskole. Her fik de bl.a. undervisning af Harald Haugaard, der tændte en ild i dem, som stadig brænder så stærkt at de holder fast i hinanden, til trods for nu både at bo i øst og vest, og studerer alt fra musik til medicin.

Bandet giver os muligheden for at spille den musik vi elsker mest, sammen med nogle af de mennesker vi holder allermest af. Sådan en kombination er fantastisk, og giver klart genlyd i den musik vi skaber og spiller sammen, fortæller Justine Hald Boesen, sanger og accordionist i Mynsterland.

I forbindelse med annonceringen af debutkoncerten, har Mynsterland udgivet en video med et af deres arrangementer. Lyd og video blev optaget live on-location på en kold og blæsende forårsdag i et smukt gammelt pakhus på havnen i Svendborg.

Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=84H74mDEFxQ

Hvis man lytter godt efter kan man høre vindens susen i baggrunden af optagelserne, tilføjer Mathæus Bech, der stod for at optage lyden.

Selvom sangen og melodien i dette tilfælde er traditionelle, består størstedelen af bandets repertoire af nyskrevne melodier og sange. 8 ud af de 13 i bandet studerer på musikkonservatoriet og repræsenterer nogle af de mest talentfulde musikere og komponister fra vækstlaget i dansk folkemusik.

Koncerten er den 28. september kl. 20 på Jazzhus Montmartre, Store Regnegade 19A

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.