Årets tildelinger af Danish Music Awards Folk 2016

Årets tildelinger af Danish Music Awards Folk 2016

Det blev en varm og kærlig genforening, da folkemusikken holdt prisfest i Tønder lørdag aften. Efter nogle år i København kom festen hjem til byen, som tidligere var værtsby ved de årlige prisuddelinger frem til 2010.

En tilbagevenden, der vakte glæde i Tønder, og det lagde borgmester Henrik Frandsen heller ikke skjul på i sin velkomsttale i det nyistandsatte kulturhus.

”…for Tønder er for mange synonym med netop folkemusik. Det så vi så sent som i sommers. Her besøgte flere end 9.000 folkemusik-entusiaster festivalpladsen under årets Tønder Festival. De besøgende blev forkælet med folkemusik i særklasse. Det var noget, der bragte smilene frem. Det samme gør sig gældende i aften. Godt nok er der ikke plads til 9.000 her i den nyrenoverede Schweizerhalle – men der er garanti for smil, musik i særklasse og en festlig aften i folkemusikkens tegn.”

Glæden var lige så stor hos Folk Danmark, der står bag DMA Folk. Bestyrelsesformand Steen Dahl lagde op til festen med disse ord:

“…Folkemusikken er for hele folket, hele landet og kender i øvrigt ikke til grænser. De kommende år vil den årlige fest blive placeret forskellige steder i Danmark. Tønder var et oplagt valg i år, I har noget og kan noget, som mange misunder jer, både nord og syd for grænsen: En musikalsk og kulturel kanon…”

Musik på tværs af genrer og stilarter var et gennemgående træk aftenen igennem. Det var et tema  for de musikalske indslag fra scenen – og blev understreget, efterhånden som årets prisvindere blev afsløret:

Årets Udgivelse: Afenginn ”Opus”

Årets Komponist: Kim Rafael Nyberg

Årets Sangskriver: Mirja Klippel

Årets Musiker / Instrumentalist: Kristian Bugge

Årets Sanger / vokalist: Søren Krogh

Årets Traditionspris: Lydum, Bugge & Høirup ”Gangspil”

Årets Nye Talent: Mynsterland

Årets Folk Spillested: Thy Folkemusik

I løbet af aftenen var der musikalske indslag fra Signe Svendsen, Kloster, Mallebrok og Jacob Dinesen. Fionia Stringband leverede dansemusik til langt ud på natten.

Blandt overraskelserne var et indslag fra Tønder-Revyen, som fik latteren til at runge i salen. Årets Komponist, Kim Rafael Nyberg fik en særlig ekstra gave i form af et ophold i DJBFAs refugielejlighed i New York.

Næste års prisfest foregår i Aarhus – der med status som Europæisk Kulturhovedstad 2017 overtager stafetten. Afsløringen skete i form af en lydhilsen fra Carsten Knudsen, som bliver næste års konferencier i Stakladen lørdag d. 25. november.

Som en af gæsterne sagde ud på de små timer: “Der bliver noget at leve op til i Aarhus og kommende værtsbyer. For denne Tønder-fest var ikke så ringe.”

DMA Folk 2016 er muliggjort gennem støtte fra DAF, DMF, DJBFA, Folk Club Fyn & ROSA. Vi vil gerne sige en stor tak til juryerne for at lægge deres tid i udvælgelsen af de nominerede og vinderne ved DMA Folk 2016.

DMA Folk 2016 er arrangeret i et samarbejde mellem Folk Danmark, Tønder Kommune og Tønder Festival.

Se fotos fra DMA Folk 2016 på https://www.facebook.com/folkdanmark/?fref=ts

samt på www.folkdanmark.dk

DMA Folk 2017 afholdes i Aarhus lørdag d. 25. november.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.