Basco spiller med DR Big Bandet i Koncerthuset

Basco spiller med DR Big Bandet i Koncerthuset

Der er lagt op til et spændende møde mellem to musikalske kulturer med både ligheder og store forskelle, når folkemusikorkestret Basco optræder som solister med DR Big Bandet d. 25 oktober i DR’s Koncerthus. Genrerne forenes og udfordrer hinanden i denne helt unikke koncert, der sendes på P8 Jazz en uge senere i anledning af Spil Dansk Dagen.

Nu rykker folkemusikken også ind på et af Københavns største spillesteder, når det populære danske folkemusikorkester Basco optræder med DR Big Bandet d. 25 oktober i DR’s Koncerthus.

Det bliver et sjældent musikalsk møde mellem bigband og traditionsbaseret folkemusik, der kommer til at præge koncerteksperimentet i Koncerthuset.

Basco har skrevet og arrangeret musikken, der sidenhen formes og udfordres af erfarne arrangører ud i jazzen. Så der er ingen tvivl om, at folkemusikken er i centrum.

Drengene fra Basco har været med i mange år og lært traditionsmusik i lige linje fra spillemænd. Bandet vokser direkte ud af nordiske og anglosaxiske traditioner. Inspirationen derimod henter de i den musik, de møder over alt – fx inden for poppen og rocken.

De 4 personer, der tilsammen udgør Basco, er: Hal Parfitt Murray: violin, mandolin, vokal. Andreas Tophøj: violin, bratch. Ale Carr: cittern og Anders Ringgaard: harmonika, trombone. De er alle uddannet fra Folkemusikkonservatoriet i Odense og har spillet traditionsmusik i henholdsvis Danmark, Sverige, England og USA, hvorfra indflydelsen på Bascos musik også kommer.

Til koncerten i DR byen d. 25 oktober vil man kunne opleve numre fra Bascos seneste plader Big Basco og The Remarkable Return of Old Man Basco. Billetter kan købes på www.billetlugen.dk

Til dem der kommer langvejs fra, har Basco arrangeret en bus tur/retur fra Odense, hvis der er minimum 30 tilmeldte. Den koster 150,- i alt. Afgang ca. kl 17. Bussen kører retur efter koncerten ca. 22.30. Hvis du er interesseret så skriv til: Andreas@bascoband.com

Læ mere på http://www.bascoband.com/ og http://www.facebook.com/bascoband

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.