DMA Folk afslører prisfest med masser af livemusik og bal i Jazzhouse

DMA Folk afslører prisfest med masser af livemusik og bal i Jazzhouse

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Den 30. november uddeles folkemusikkens statuetter til Danish Music Awards Folk. Aftenen byder på en forrygende livekavalkade med koncerter med Afenginn, Trias og en endnu hemmelig gæst, og i aftenens anledning spilles der op til bal med DMA Allstars med bla. Harald Haugaard og Hugo Rasmussen. Billetsalget starter den 1. november.

Folkemusikken i Danmark er i stærk fremgang, og Danish Music Awards Folk er tilbage med den årlige prisuddeling, der sætter fokus på genrens verden og væsen – og som samler folkemusikscenen til at fejre årets udgivelser og nye talenter.

DMA Folk præsenterer ny superkvartet og special guest til afslutningsbal

Danish Music Awards Folk er åben for publikum og igen i år sættes et begrænset antal billetter til salg. Prisuddelingen starter klokken 18.00 og byder på fire koncerter, uddeling af seks statuetter og ud på aftenen også løssluppen dans.

Som noget nyt i år samles i aftenens anledning et hold med fire prominente personligheder, der på hver sin måde har været med til at forny musikkens udtryk. DMA Allstars afrunder prisfesten med bal, hvor der er plads til at opleve genrens mest medrivende og involverende side med en række gæster på scenen. DMA Allstars består af den mangedobbelte prisvinder og violinist Harald Haugaard, som må betegnes som dansk folkemusiks største profil, harmonikaspilleren Nikolaj Busk og det unge supertalent Ale Carr på cittern begge fra Dreamer’s Circus, som netop har optrådt i Operahuset i Sydney til Kronprinsparrets Kulturpris, og bassisten Hugo Rasmussen som i over fem årtier har beriget den globale jazzscene.

Der uddeles i alt seks priser i kategorierne Årets Udgivelse, Årets Autor, Årets Kunstner, Årets Traditionspris, Årets Talent og Årets Spillested (findes ved publikumsafstemning). De nominerede til Danish Music Awards Folk offentliggøres den 11. november.

Praktisk information – Danish Music Awards Folk 2013:
Tid: Den 30. november, 18.00-23.30 m. pause (dørene åbner 17.00)

Sted: Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade, København

Billetter: Et begrænset antal sættes i salg den 1. november kl. 10.00 via Billetlugen.

DMA Folk 2013 arrangeres af Foreningen Folk Danmark i samarbejde med og støttet af: ROSA – Dansk Rock Samråd, Jazzhouse, Danske Komponister og Sangskrivere (DJBFA), Danske Populær Autorer (DPA), Dansk Artist Forbund (DAF) og Dansk Musiker Forbund (DMF).

 

Om de optrædende:

DMA FOLK ALLSTARS – Harald Haugaard, Nikolaj Busk, Ale Carr & Hugo Rasmussen

Snart er det igen tid til at samle folkemusikscenen og hylde de artister der i løbet af året har gjort sig særligt bemærket. Og udover de seks priser som skal uddeles, kommer det fremmødte publikum også til at stifte bekendtskab med en helt ny allstar-konstellation, som slutter aftenen af med et bal. DMA FOLK ALLSTARS er fire musiske personligheder, der har hver deres unikke historie: Violinisten Harald Haugaard må betegnes som dansk folkemusiks største profil og har via sit energiske og kraftfulde spil sat dansk folkemusik på verdenskortet. Pianisten og harmonikaspilleren Nikolaj Busk bla. fra Dreamer’s Circus er ligeledes blevet en anerkendt international musiker og har via sin åbne og idérige tilgang til musikken været en stærk kreatør for at fornye genren. Det unge supertalent, Ale Carr håndterer sin cittern med et eminent og virtuost overskud. Og sidst, men absolut ikke mindst, har vi bassisten Hugo Rasmussen, som i over fem årtier har beriget den globale jazzscene med et spil, et touch og en soul i absolut verdensklasse!

Afenginn

Med deres helt unikke mix af skæve balkan taktarter, nordisk melankoli, klassisk komposition (og meget mere), udført med høj intensitet – fra det skrøbeligste, næsten tåkrummende pianissomo til vilde, brølende passager over stok og sten – er Afenginn en af de rigtigt tunge spillere på den Europæiske scene for kontemporær folk/world music. Afenginn er ét af de danske orkestre, som har turneret allermest i udlandet gennem mere end et decennium, udgivet fem anmelderroste albums, modtaget tre Danish Music Awards og en lang række hædersbevisninger. I januar 2013 udkom Afenginns nyeste album, LUX. Godt tre år efter den internationale plade, Bastard Etno, er Afenginn tilbage med et værk, der udvider spektret. Stadig berusende og grænseløs med musikalske afstikkere i alle mulige retninger, men også med et samlet udtryk og en ro, der ikke har været der før.

Trias

Sidste års modtager af DMA’en som Årets Nye Talent, Trias, blev allerede på baggrund af debutalbum fremhævet som et af de nye spændende navne i folkemusikken. Med udgangspunkt i traditionelt dansk musik skaber Trias ny kontemporær folk & roots. Den overvejende del af TRIAS’ repertoire er original kompositioner, der udmunder i kontrastfyldt musik der varierer fra stille ballader til energisk råt swing. Musikken er et ekko af dansk traditionsmusik fra for længe siden, men der er også kompositioner og  passager, som direkte eller indirekte er inspireret af 70’ernes svenske og 90’ernes danske folkemusikbølger, og alt det de satte i gang.

Special guest

TBA

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.