Fanø Free Folk Festival #5 offentliggør de første navne og åbner billetsalg

Fanø Free Folk Festival #5 offentliggør de første navne og åbner billetsalg

Amerikanske Arborea, norske Svarte Greiner og syrehovederne i Halasan Bazar er blandt de otte første navne til Fanøs fineste festival for eksperimenterende takes på folkemusikken

Mikrofestivalen Fanø Free Folk Festival har nu igennem 5 år sat fokus på mødet mellem alternative eksperimenter og folkemusik i skønne og intime rammer i Danmarks smukkeste landsby, Sønderho, på Fanø. Når festivalen 25-27. juli holder 5-års jubilæum skal det selvfølgelig også ske med manér.

Fanø Free Folk Festival kan i dag løfte sløret for de første 8 af godt 20 navne, der spiller på festivalen. Og vanen tro er der tale om et stærkt internationalt program med mangfoldige bud på, hvordan folk-tradition og nyskabelse kan mødes.

Arborea (US) & Halasan Bazar: Anmelderroste bud på syrefolk til det 21. århundrede

Fra USA er vi stolte over at kunne præsentere duoen Arborea, der byder på en moderne videreførelse af arven fra kunstnere som Tim Buckley, Robbie Basho og Pentangle. Duoen, der består af parret Buck og Shanti Curran har udsendt en lang række plader, senest “Fortress of the Sun” på legendariske ESP. Pladen fik 4 stjerner i Mojo, der talte om “spellbinding psych folk” og “deep, powerful songs”. Også medier som BBC, NPR og Rolling Stone har skamrost gruppen, der nu langt om længe kommer til Danmark.

Et lidt mere rocket take på den klassiske acid folk finder man hos københavner-baserede Halasan Bazar. De spillede allerede på Fanø Free Folk Festival i 2011 som et af årets positive overraskelser. Siden da har de haft vind i sejlene, også internationalt, med store roser i bl.a. amerikanske Pitchfork, der skrev: “Halasan Bazar move beyond mere homage territory by vividly evoking the fuzzed-out bliss of a hallucinogenic-induced stupor, rather than dwelling on a chord-for-chord imitation of their influences.” Gruppen har også turneret flittigt rundt i verden, men vender nu tilbage til Sønderho med deres syrede folkperler.

Svarte Greiner (NO) & Jo Quail (UK): Mørke atmosfærer og cellodroner

Norske Svarte Greiner måtte aflyse til sidste års festival, men vender nu stærkt tilbage med sit mørke og dronede univers for cello, guitar og elektronik. Da Svarte Greiner gæstede Hellig Kors Kirken sidste år til en koncert under CPH PIX var det til store anmelderroser. Politikens Simon Lund gav bl.a. 5 stjerner og skrev: “Her var en musikalsk håndværker på spil for ørerne af os, og han skabte en af den slags sjældne stunder, hvor man får sit musikalske sprog udvidet med gloser, man ikke anede eksisterede.”

Det gode håndvæk møder også den poetiske nerve og det sarte kammerspil hos engelske Jo Quail, der befinder sig et unikt sted mellem neo-folk og klassisk musik. Jo Quail har spillet sammen med musikere som Matt Howden og Rose McDowall og opførte for nylig sine kompositioner med det klassiske, polske orkester Cappella Gedanensis. Men hun er dog også et særdeles fængslende bekendtskab på egen hånd, hvor hun optræder med sin specielle elektriske cello, der loopes live.

Derudover kan festivalen præsentere det Berlin-baserede folk-kollektiv Hungerhoff & The Wild Roots anført af sangskriver Henric Hungerhoff, et møde mellem folk og ambient elektronik fra østrigske Bird People, free form guitarpoesi fra italienske Laboule og endelig den fremragende danske trio Family Underground, der siden 2000 har opbygget et internationalt ry med deres blanding af psykedelisk folk, sære improvisationer, rockede freakouts og dybe droner.

Billetsalg og forbedrede transportmuligheder

Billetsalget er netop åbnet til festivalen, der traditionen tro finder sted i Sønderho Forsamlingshus. Med kun 150 partoutbilletter til salg, er der tale om en ganske eksklusiv oplevelse, hvor man i folkemusikkens ånd kommer helt tæt på musikken.

Billetten til tre dages festival og over 20 koncerter koster 400 dkk + gebyr. Som noget nyt kan festivalen tilbyde en early bird-billet til 300 dkk + gebyr, hvis man køber senest d. 15. maj.

Billet kan købes her: https://nembillet.dk/events/10521-Fanoe_Free_Folk_Festival_5/

Foreløbigt line-up:

Arborea (US) / https://www.facebook.com/Arborea

Bird People (AT) / https://featheredcoyoterecords.bandcamp.com/album/drone-harvest-tour-tape

Family Underground (DK) / http://familyunderground.bandcamp.com/

Halasan Bazar (DK) / https://www.facebook.com/Halasanbazar/info

Hungerhoff & The Wild Roots (DE) / http://hungerhoffandthewildroots.com/

Jo Quail (UK) / http://www.joquail.co.uk/

Laboule (IT) / https://soundcloud.com/laboule-1

Svarte Greiner (NO) / http://www.miasmah.com/eks/

Program og nyheder opdateres løbende på facebook.com/fanofreefolk.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.