FOLK FANTASTIQ – ny folkfestival i Svendborg

FOLK FANTASTIQ – ny folkfestival i Svendborg

Den 29 maj starter en ny festival med fokus på folk og roots musik op i Svendborg, og forhåbentlig vil den vende tilbage hvert år i Kristi himmelfartsferien med nogle af de allerbedste folkbands fra ind- og udland.

Det er dette års kapelmester for Svendborg Stadsensemble Anders Ringgaard, der har taget initiativ til FOLK FANTASTIQ, fordi synes at der mangler en stor folkemusik-begivenhed på Fyn, og da det netop er ideen med stadsensembleordningen at sætte fokus på svendborgs aktive musikliv, ser Anders mange muligheder i en festival.

Tilbage i 60’erne og 70’erne var bl.a. ”Det Grønne Hjørne” i Gerritsgade i Svendborg et centrum for folkemusikere fra hele landet, så der er også nogle gode traditioner at trække på.

I følge Anders er Svendborg det perfekte sted for en folk-festival, idet der gennem 10 år har været en særdeles aktiv folkemusikforening i byen ”Folk for Folk”, der arrangerer koncerter hver tirsdag. Der ud over er der mange muligheder i det maritime havnemiljø, for at lave en flot og hyggelig festival, og det er også planen med tiden at lave koncerter på nogle af øerne syd for Svendborg. Tilbage i 60’erne og 70’erne var bl.a. ”Det Grønne Hjørne” i Gerritsgade et centrum for folkemusikere fra hele landet, så der er også nogle gode traditioner at trække på.

I år starter festivalen om eftermiddagen, hvor Maritimt Center slår portene op til til en gratis dobbeltkoncert med Svendborgs nye ungdoms-folkband Akapolka efterfulgt af Svendborg Stadsensemble ”Grønt Lys”, og om aftenen fortsætter arrangementet med en dobbeltkoncert i Guldsalen på Borgerforeningen med duoen “Fromseier * Hockings” og dansk folks festfyrværkeri “Habadekuk”. Publikum kan forvente alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse og rå sømandssange i en uforglemmelig live oplevelse Efterfølgende er der jam og afterparty på Hansted.

Endagsfestivalen i år er ment som en appetitvækker til FOLK FANTASTIQ, der fra 2015 efter planen skal være en 3 dags festival spredt ud på hele Svendborg Kommune.

Følg FOLK FANTASTIQ på Facebook: https://www.facebook.com/events/693582877364981/?fref=ts

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.