Folk & Fæstival klar med spilleplan og hjemmeside

Folk & Fæstival klar med spilleplan og hjemmeside

Med kun én uge til Folk & Fæstival skydes i gang i Esbjerg afsløres det endelige program og spilleplan over fæstivalens mere end 40 koncerter, baller, jamsessions og workshops.

Folkemusik fra hele verden

Selve navnet Folk & Fæstival antyder, at der bliver budt på lidt af hvert, og fæstivalen lever da i dén grad også op til sit navn. Programmet byder nemlig på folkemusik fra hele verden, og skønt de fleste af de optrædende er pæredanske, kan publikum høre folketoner fra både Canada, Indien, Irland, Skotland, Amerika, Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark. Der kommer da også fornemt besøg fra fjerne himmelstrøg i form af Troy MacGillivray, Allan Dewar og Jake Charron fra Cape Breton – Canadas lidt større Fanø.

Både nyt og gammelt

I tråd med den store genremæssige bredde byder programmet også på både traditionelle og moderne bud på folkemusikken. Således kan publikum både opleve gammeldaws spillemandsmusik, nykomponeret bastard-etno og indierock. Blandt de mere, nå ja, rutinerede kræfter kan festivalens publikum opleve H.P. Lange & Hugo Rasmussen, The Islanders og Esbjerg Ensemble, mens de lidt yngre og inovative kræfter er rigt repræsenteret med blandt andre Dreamers’ Circus, Afenginn og Under Byen. Fæstivalkoordinator Casper Mikkelsen er stolt af fæstival-programmet:

En af grundideerne med Folk & Fæstival er at præsentere folkemusik fra Danmark og resten af verden med respekt for både tradition og fornyelse, og der skal være plads til, at alle kan føle sig hjemme – både på scenen, på dansegulvet og i baren. Det synes jeg er lykkedes til fulde!

Det fulde musikprogram samt vigtig information findes på www.folkogfaestival.dk

 

 

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Leave a Comment