Oplev musik, dansk og sang på Musik over Præstø Fjord i den kommende weekend

Oplev musik, dansk og sang på Musik over Præstø Fjord i den kommende weekend

I går startede en ny omgang musik, dans, sang og stemning over Præstø Fjord! Festivalen byder igen i år på masser af dejlige musikoplevelser fra fire scener. Der er noget både for ørerne og fødderne og så er der workshops i spil, dans og sang – også for børn.

Årets program er et godt eksempel på, hvor bredt favnende den nordiske folkemusik er i al sin mangfoldighed. Her mødes både unge og gamle omkring 1000 års folkemusikalske udskejelser. Nyeste nye er ’Blind date’ koncerter, hvor kunstnere sættes op med hinanden i anderledes uprøvede konstellationer.

Musik over Præstø Fjord har indstiftet en ’Buskspilspil’ som hædrer buskspillet som en bærende del af det levende folkemusikmiljø. Buskspil er med til at skabe det helt unikke fællesskab, som præger folkemusikken. I buskspillet spiller folk sammen på kryds af tværs af sprog alder og kundskaber.

Noget andet nyt er Danmarks nye Rigsspillemandsordning. 12 danske spillemænd har fået tildelt Rigsspillemandsmærket i sølv med retten til titlen Rigsspillemand for deres fremragende spil og klare beherskelse af traditioner. Vi er stolte over at Musik over Præstø Fjord kan byde velkommen til et opspil, hvor flere fremtrædende og betydningsfulde spillemænd kan få muligheden for at vise, om de lever op til kravene for at blive tildelt rigsspillemandstitlen. Opspillet foregår lørdag d. 9. August kl. 10:15.

Læs mere og se programmet på www.folkemusik.com

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts

Comments are closed.