Står du over for et brancheskift? Eller skal du måske til at gøre dig nogle tanker om, hvordan dit arbejdsliv skal udforme sig. Så kan det være at jobbet som bedemand skal med i puljen over de ting, som du overvejer. Uanset, kan du læse lidt mere om jobbet som bedemand i det følgende.

 

Hjælp mennesker igennem en hård passage i livet

Vi kommer nok alle sammen i en position på et tidspunkt, hvor en kær forlader os i denne verden. Og det kan være en af de hårdere passager, vi som mennesker skal igennem i dette liv. Men det er måske også derfor, at det arbejde som en bedemand laver ved for eksempel en bedemandbegravelse er en helt uundværlig hjælp for mange. For en af de arbejdsopgaver du blandt andet vil have som bedemand kan være at facilitere en bedemandbegravelse, og dermed også være en vigtig kilde til, at den sidste afsked bliver en værdig og kærlig afsked. Og det kan være en meget betydningsfuld opgave for måske særligt de forladte. Derfor har jobbet som bedemand altså en stor betydning for samfundet og for båndene mellem menneskene i det. Hvis du er interesseret i jobbet som bedemand kan du enten blive en del af en eksisterende bedemandsforretning, såsom Otterup Begravelsesforretning, eller du kan starte en selvstændig forretning op.

 

Få styr på fagligheden med bedemandsuddannelsen

I løbet af starten af dit erhvervsliv som bedemand kan det måske være en god idé, at supplere din faglighed og dine kompetencer med den såkaldte bedemandsuddannelse. Den giver dig blandt andet styr på mange af de regler, der kan blive relevant for dig, når du påtager dig bedemandbegravelse. Ydermere kan du blive dygtiggjort inden for de sociale aspekter af jobbet såsom samtaleteknik sorghåndtering. Det kan alt sammen være meget værdifulde kundskaber i embedet som bedemand.