FAQs

Ofte Stillede Spørgsmål.

QUESTION 1. Hvorfor flytter folk til byen?

Der kan være mange forskellige grunde til, hvorfor folk vælger at flytte til byen. Nogle af de faktorer, som oftest spiller ind er jobmuligheder og uddannelse. Der vil ofte være et større udbud af begge i byerne. Nogle tiltrækkes desuden mere af bylivet end livet på landet.

QUESTION 2. Hvor mange folk bor der i Danmark?

Der bor 5,603 millioner mennesker i Danmark. Heraf bor 0,6 millioner i Københavns Kommune. Hvis man regner Frederiksberg med i regnestykket, bor der 0,7 millioner mennesker i København. Det vil sige, at Danmark har en høj befolkningstæthed, især i hovedstadsområdet.

QUESTION 3.   Hvor langt flytter folk?

Folk flytter ofte til en af de nærliggende storbyer som København, Odense, Århus, Aalborg og Esbjerg. Til gengæld er der mange folk, der kommer fra forstadskommuner såsom Brønderslev, Tårnby og Syddjurs, som efter en tid vælger at flytte hjem igen.

QUESTION 4. Hvordan levede folk i middelalderen?

De fleste danskere var bønder og brugte det meste af deres tid på dyrkning af afgrøder ved godser, som deres herremænd ejede. Bønderne betalte skat for at få lov til at dyrke denne jord, og imod dette blev de beskyttet af deres herremænd.

QUESTION 5. Hvad er Danmark kendt for?

Danmark er kendt for vindmøller, LEGO-legetøj, Tuborg, Carlsberg, wienerbrød og konceptet “hygge”. Derudover er Danmark kendt for at betale høje skatteafgifter og at have et velfungerende velfærdssamfund. Desuden sætter mange kendte og prisvindende møbeldesignere og arkitekter Danmark på verdenskortet.

QUESTION 6. Hvorfor kommer indvandrere til Danmark?

Mange mennesker vælger at komme til Danmark for at arbejde eller tage en uddannelse. Mange vælger desuden at blive i Danmark efter endt uddannelse. I 2016 fik mange flygtninge fra flygtningekrisen opholdstilladelse, hvilket betød en tredobling af opholdstilladelser sammenlignet med 2004.

1/51 rating