Bæredygtighed er et af de helt store emner i medierne lige i øjeblikket – og med god grund. Der er nemlig masser af videnskabelig opbakning, når det kommer til at tage mere bæredygtige valg. Hvis du gerne vil hjælpe planeten, kan du med fordel læse med her og blive en lille smule klogere på, hvordan du kan shoppe mere bæredygtigt. En af de ting, der er utroligt skadelige for planeten, er nemlig shopping.

Skift til bambus

Bambus er et bæredygtigt materiale. Det vokser hurtigt i naturen, og derfor er der ikke den samme CO2 udledning involveret i produktionen af ting, der er skabt af bambus. Når du shopper kan du altså med fordel kigge efter ting, der er skabt af bambus.

Bambus bruges til mere, end du måske lige er klar over. Det bruges til havemøbler, hvor det kan give dig et let og luftigt look, men det også til tøj. Du kan købe en bambus undertrøje, undertøj, strømper, bluser og meget andet. Bambus undertøj er særligt populært, fordi det er blødere end bomuld – og så vil det være særligt ideelt til dig, der har tendens til at svede dine fødder.

Køb stof ikke tøj

En anden måde hvorpå du kan shoppe mere bæredygtigt er ved at købe stof og sy dit eget tøj. Det er en sjov hobby, og så bliver tøjet præcis, som du bedst kan lide det. Når du køber stof og syer dit eget tøj, så støtter du ikke de fabrikationer, der skaber for meget tøj og bare smider en masse af det ud. Du støtter heller ikke op om den hurtige udskiftelighed, der er i moden. Derimod får du skabt nogle items, som du har lagt sjæl i, og du vil sandsynligvis være både glad og stolt, når du tager dem på.

Køb brugt

Hvis ikke du har tid, tålmodighed eller lyst til at lave dit eget tøj, så kan du få utroligt meget ud af at købe brugt. Det er billigere, og så kan du også nogle gange finde nogle federe ting, fordi det ikke er det, der hænger i butikkerne. Det gælder særligt dig, der godt kan lide at dit tøj er lidt unikt. Når du køber genbrugstøj, så kan du også sy det om, så det passer perfekt til din garderobe.